COCHRANE

såååå nu är vi ute ur bergen. så himla sorgligt och tomt efter två veckor inuti ett vykort men nu är det prärien som gäller. de senaste 3 dagarna var tuffa, körde ca 350km (typ?) upp och ner, bland annat över resans högsta punkt på 1640 meter över havet. om nån vill titta på kartan så åkte vi golden-radium hot springs-cochrane genom en nationalpark eller två. såg ytterligare två björnar varav en vi nästan körde in i i en brant nedförsbacke. lyckades även se ett bergsfår som tydligen är väldigt ovanligt att se. satt mitt på en bergsvägg och blickade ut. 

igår körde vi sista 140km hem till Jonas hus. hans bror tar examen så vi ska stanna här ett par dagar. tog turen in till calgary idag (typ 3 mil) för att handla lite, har även tittat på kartan för kommande veckorna och insett att det kommer bli mycket campande i ingenstans utan duschmöjligheter osv så tänker investera i lite merinokläder för allas bästa. 

nedan ser ni en linje som visar höjdskillnaderna för hela resan. när jag tittar på hur mycket upp och ner vi åkt hittills känns resten av landet som en barnlek, vi är just nu nånstans under första m:et på bilden tror jag, alltså kommer resten vara relativt platt eftersom vi dessutom bestämt att skippa en del av norra ontario av olika anledningar men mer om det när det är relevant!! just nu är jag 100% trött, inser hur jobbigt det blir att blogga när man inte haft internet på några dagar och ska försöka sammanfatta allt i ett inlägg. här är lite av bilderna som får avsluta det första kapitlet av denna resa. har nu åkt de första 1000 kilometrarna och lämnat första provinsen bakom oss.



































PS hallå sluta kommentera anonymt, jättetråkigt ju!!!

Allmänt | | 4 kommentarer |
Upp